• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Ailefo

De enige organische speelklei in Europa

Christiane Larsen heeft in 2015 Ailefo opgericht. De Deense verpleegkundige wist dat veel kinderen allergisch zijn voor de kunstmatige stoffen die in speelklei voorkomen. Zij heeft daarom de unieke Ailefo klei ontwikkeld die als enige in Europa gemaakt is van 100% organische ingrediënten. 

De klei is gemaakt van uitsluitend ‘foodgrade’ ingrediënten. Wanneer je kindje een hapje neemt van de klei, kan dit geen kwaad. Om dit te voorkomen, is er echter wel voor gezorgd dat de klei niet lekker smaakt.

Natuurlijke kleurstoffen zoals rode vruchten, groene planten en gras en gekarameliseerde suiker geven de klei de leuke kleurtjes. De plantaardige olie zorgt ervoor dat de Ailefo speelklei zacht blijft en gemakkelijk te bewerken is door kleine kinderhandjes. De klei bevat geen parabenen, parfums of andere chemische middelen. De toegevoegde conserveermiddelen zijn mild en toegestaan in organische producten. 

Duurzame verpakkingen

Ook de verpakkingen zijn milieuvriendelijk. Zo is de kartonnen verpakking van 100% gerecycleerd papier, en wordt voor de labels een lijm op waterbasis gebruikt. De bakjes waarin de speelklei zit, zijn van PP gemaakt: een sterk en flexibel plastic dat geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt en recycleerbaar is. Deze bakjes zijn ook geschikt voor de magnetron en vaatwasser en kunnen dus nog lang gebruikt worden, ook wanneer de klei op is.

Merken