• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Ekobo

Ekobo is opgericht door het  Frans-Amerikaanse duo Bruno en Boo Louis. 
Ze waren al langer bezig met het verbeteren van de manier waarop ze met mensen en onze planeet omgaan, maar sinds ze een eigen gezin hebben is dàt de motor van hun creatief proces. Elke collectie groeit samen mee met hun kinderen. 
 
Hun eerste Bamboe-vezel producht was een kinderset, in het leven geroepen omdat ze geen BPA-vrij (en disney-vrij ;-) eetsetje konden vinden voor hun eerste dochter. In die tijd, als jonge ouders en consumenten hadden ze veel moeite met het vertrouwen van de gevestigde merken die de markt beheersten. 
Zo begonnen ze in 2012, in combinatie me hun jarenlange bamboe expertise, een samenwerking met een fabriek in China die een nieuwe bamboevezel samenstelling maakte. Door resten zaagsel van eetstokjesfabrieken en een voedselveilige hars te combineren, werkten ze samen om hun  BIOBU® FSC-certified Bamboo Fibre Collection te ontwikkelen en te verfijnen. 
Om zowel design als functie nog te verbeteren hebben ze nog andere verantwoorde materialen toegevoerd aan hun gamma zoals kurk, hout en organisch katoen. 


Ze hebben altijd geloofd dat 'groen' zijn geen rage of een optie is, dus blijven ze gëangageerd om producten te maken die duurzaam en veilig zijn. en doordachte alternatieven voor vandaag, maar vooral, voor morgen. Al hun producnten zijn bedoeld om gebruikt en hergebruikt te worden. Door groot en klein, dag in, dag uit, binnenshuis en buiten.

Fsc gecertificeerde bamboe

EKOBO kiest voor bamboe omdat het een van de grootste hernieuwbare bronnen op aarde is. Het is een snel groeiende; natuurlijk-regeneratieve houtachtige grassoort die organisch groeit zonder pesticides of groeistoffen. De Bamboeplant kan elke 3 jaar geoogst worden zonder de plant of het omgevingsmilieu te beschadigen. De Bamboe die gebruikt wordt in de BIOBU producten wordt gehaald uit het zaagsel dat overblijft na het snijden en vormen van bamboe eetstokjes en bamboevloeren.

De BIOBU producten zijn een alternatief voor traditionele plastieken, wegwerp of fragile serviezen. Om er voor te zorgen dat deze producten lang kunnen mee gaan en sterker zijn, wordt FSC-gecertificeerde bamboe gecombineerd met een 100% food-grade melamine binder.

 

Geen producten gevonden...