• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Fabelab

Al vanaf het begin heeft de oprichtster van Fabelab, Michaela Weisskirchner-Barfod, moeite gedaan om de ontwerpen en productie van de fabelab collecties eerlijk en duurzaam aan te pakken. "Bij Fabelab geloven we dat, wanneer het gaat over duurzaamheid, elke grote en kleine stap die we onderweg kunnen zetten er mee voor zorgt dat we een betere planeet voor onze kinderen kunnen creëren" 

Voor fabelab gaat duurzaam ontwerp over het gebruik van de juiste materialen, de juiste zorgen voorzien voor iedereen die aan productie en ontwerp meewerkt , als ook de levensduur van de producten. Omwille van die reden maken ze producten die multifunctioneel zijn en mee kunnen groeien met de behoefte van het kind. 

Alle producten zijn gemaakt uit 100% GOTS gecertificeerd organisch katoen. De vulling van de producten doen ze zowel met organisch katoen of met gerecycleerd polyester, naargelang wat mogelijk is. Daarnaast hechten ze veel belang aan de levensduur van hun producten.  Ze zijn fier dat hun kleine knuffels en rammelaars gevuld zijn met maïsvezels, wat bij wassen de beste keuze is voor het behouden van vorm en levensduur.

Aangezien plastic afval nummer 1 bezorgdheid is in deze sector, kozen ze er bij fabelab voor om hun producten te verpakken in afbreekbare zakken tijdens het transport. 

Duurzaamheid als ontwerpproces
Bij fabelab geloven ze in slow-fashion, niet in fast-fashion.

Wanneer ze zeggen dat hun producten tijdloos zijn, hebben ze het niet alleen over het bewust zijn van de kwaliteit, maar ook bewust omgaan met het proces van ontwerpen. De kleurenschema's van elke collectie passen ook bij de kleurenschema's van alle vorige collecties. Op die manier kan je stukken uit de oude collecties perfect combineren met items van de nieuwe collecties. 
Met tijdloos bedoelen ze ook bewust items ontwerpen geschikt voor verschillende doeleinden. Zoals speelmatten die voor verschillende leeftijden gebruikt kunnen worden, tetradoeken die later gebruikt kunnen worden als hippe sjaals,...

Daarnaast geloven ze ook niet in het weggooien van verpakkingen. Ze willen dat kinderen hun fantasie en creativiteit gebruiken om met de verpakkingen aan de slag te gaan en te knutselen. 

Elke dagen zijn ze op zoek naar wat ze nog beter kunnen doen dan de dag voorzien, en welke verschillen ze kunnen maken om fabelab 100% duurzaam te maken. Ze willen de wereld helpen een betere plaats te worden voor alle kinderen en volgende generaties. Dat is hun grote droom. 

 

 

Merken