• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Duurzaamheidspijlers

 

Elk product dat bij ons in de winkel ligt, hebben we door de “Atelier BéBé”-filter gehaald. Concreet betekent dit dat élk product wordt gescreend op basis van onze eigen vier duurzaamheidspijlers. Welke pijlers dit precies zijn, wat ze betekenen en hoe we te werk gaan bij het toekennen van deze labels, kom je hier te weten. Bij elke pijler stellen we een andere vraag.

Daarnaast kan je bij elk product lezen of je het item al dan niet kan betalen met Ecocheques. Dit is louter informatief, en heeft niet altijd te maken met of een product al dan niet "duurzaam" is. Zo zijn er zelfs items die voldoen aan al onze duurzaamheidspijlers, maar die je helaas niet kan betalen met Ecocheques omwille van wetgeving en regeltjes.

 

 

Uit welke materialen werd het product gemaakt? - Bij deze check gaan we na uit welke materialen een product gemaakt werd. Werd er bij de materiaalkeuze bijvoorbeeld rekening gehouden met ecologische grondstoffen, recyclede grondstoffen of volledig biologisch afbreekbare grondstoffen? Dan krijgt het product dit icoon toegewezen. 

 

 

Hoe werd het product gemaakt? - Wordt er tijdens het productieproces rekening gehouden met de impact dat het maken van het product heeft? Dat gaan we checken bij de pijler ‘duurzame productie’. Zet een merk zich in om ‘zero waste’ te produceren, reduceren ze hun CO2-uitstoot tot het minimum of doen ze aan klimaatcompensatie? Dan mogen we alvast het ‘duurzame productie’-icoon geven aan het product. 

 

Wie maakt het product? - Wordt het product gemaakt onder gezonde, eerlijke en transparante omstandigheden? Voor we dit icoon toewijzen, checken we of de producent aangeeft wie het product in kwestie gemaakt heeft. Kunnen ze een samenwerking met een erkend atelier of een maatwerkbedrijf aantonen, dan krijgt het product dit label toegewezen.

 

Waar wordt het product gemaakt? - Voor onze vierde pijler checken we het land van productie. Een merk kan Belgisch zijn maar daarom zit hun productielijn nog niet in Europa. Wanneer het product zowel ontworpen als geproduceerd is binnen Europa, kunnen we dit label uitdelen. 

 

Kan je het product betalen met Ecocheques? - Dit is de laatste check die we doen voor elk product dat we aan onze collectie toevoegen. Hiervoor baseren we ons op de huidige regelgeving rond Ecocheques. Wil jij graag de volledige lijst bekijken met producten die je bij ons met Ecocheques kan betalen, dan kan dat op deze overzichtspagina.