• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

CONSUMPTIECHEQUES

Betalen met consumptiecheques

De consumptiecheque is een uitzonderlijke cheque die in de zomer van 2020 werd ingevoerd als één van de oplossingen voor de coronacrisis. Het opzet is dubbel: extra koopkracht voor werknemers en een ondersteuning voor handelaars en zaken die het meest getroffen zijn door de crisis. Tot een bedrag van 300 euro zijn de consumptiecheques vrijgesteld van belastingen en socialezekerheidsbijdragen.


Wat is een consumptiecheque?

De consumptiecheques zijn in het leven geroepen om de heropstart te ondersteunen van de zwaarst getroffen sectoren in de coronacrisis. Ze kunnen alleen gespendeerd worden in België en in de sectoren die in een Koninklijk Besluit vastgelegd zijn:

  • Horeca en kleinhandel: cafés, restaurants, hotels en handelszaken die minstens één maand de deuren moesten sluiten. Bovendien moet het gaan om zaken met een beperkte omvang. Voorbeelden van kleinhandelszaken zijn boekhandels, schoonheidssalons, kappers, kledingwinkels en interieurzaken.
  • Cultuur: Het moet gaan om erkende of gesubsidieerde culturele verenigingen.
  • Sport: Voor de sportvereniging moet op gemeenschaps- of nationaal niveau een federatie bestaan.

De consumptiecheques worden uitgegeven door de klassieke uitgevers van de maaltijdcheques: Sodexo, Edenred en Monizze. De eerste twee verspreiden alleen papieren consumptiecheques, die verdeeld worden via de werkgevers. Monizze koos voor de elektronische versie. Wie een kaart van Monizze voor maaltijd- en ecocheques heeft, zal daarop zijn saldo voor consumptiecheques vinden. Behalve de klassieke uitgevers kunnen ook lokale besturen consumptiecheques uitgeven.

De consumptiecheques kunnen niet alleen gebruikt worden om aankopen ter plaatse bij de handelaar te betalen, maar ook voor aankopen via ‘click & collect’ en takeaway. De elektronische consumptiecheques kunnen ook gebruikt worden bij online aankopen bij de aangesloten handelaars.


Welke producten kan ik aankopen met 
consumptiecheques?

Bij Atelier BéBé kan je al jouw aankopen betalen met elektronische consumptiecheques, met uitzondering van producten op geboortelijsten en afgeprijsde producten (koppelverkoop, solden).


Welke consumptiecheques aanvaarden we in onze winkel?

Bij Atelier BéBé kan je betalen met de elektronische consumptiecheques van Edenred, Sodexo en Monizze.


Kan ik online betalen met 
consumptiecheques?

Op onze webshop kan je niet betalen met consumptiecheques. Van zodra dit mogelijk is, maken we dit bekend op deze pagina en via onze social media kanalen.


Hoe kan ik mijn aankopen betalen met 
consumptiecheques?

Kom naar onze winkel en betaal met je elektronische consumptiecheques bij het afrekenen aan de kassa. Wij brengen de consumptiecheques in mindering van het totale aankoopbedrag. 


Wat zijn de voorwaarden bij het betalen met consumptiecheques?

Het betalen met consumptiecheques is gebonden aan de volgende voorwaarden:

  • De geldigheidsdatum van de consumptiecheques mag niet overschreden zijn.
  • Het totaalbedrag van de consumptiecheques mag het totaalbedrag van je aankoop niet overschrijden. Het is niet toegelaten om wisselgeld te betalen op consumptiecheques. 
  • De consumptiecheques gelden niet als betaalmiddel voor eventuele verzendkosten.
  • De consumptiecheques kunnen niet worden ingeruild voor cash geld.
  • Een aankoop betaald met consumptiecheques die retour gestuurd wordt of die wordt teruggebracht naar de winkel, zal worden terugbetaald door middel van een waardebon ter waarde van de geretourneerde producten, niet in cash. 
  • De consumptiecheques gelden niet als betaalmiddel voor producten op geboortelijsten.
  • De ecocheques gelden niet als betaalmiddel voor afgeprijsde producten (koppelverkoop, solden).